Molde byvandring - På tur med Rose Maideng

Molde, vakkert beliggenhet ved Romsdalsfjorden, er kjent som City of Jazz og i over 100 år som City of Roses. En kjent statue er derfor Rose Maiden. For deg kommer Rose Maiden til liv og drar på en oppdagelsesreise sammen med deg.

Turen begynner å passere torget i Molde og vi går opp til Molde domkirke. Kirken ble åpnet i 1957 og er en kirke i gotisk stil. Om sommeren kan du se de vakre rosene og andre blomster på taket av rådhuset. Turen fortsetter deretter via Vektergata over til Kulturplassen og opp Gørvelalleen til Romsdalsmuseet. Her er det en liten stigning, men fin asfaltert vei.

Vi vil gå mot en interessant historisk del av Molde, Kongebjørka og og Fredslunden. Stedet hvor kong Haakon og kronprins Olav søkte ly hos tyske bombefly i april 1940 da de ble jaget av de tyske okkupasjonsstyrkene. Fredslunden ved siden av Kongebjørka ble grunnlagt av Knut Ødegård, president for Bjørnson Festival i 1997. Den symboliserer den fortsatte kampen for frihet, fred og menneskeverd både i dag og i fremtiden.

Etterpå går vi nedover den såkalte grønne korridoren med utsiktspunktet Rekneshaugen. Den grønne korridoren går fra havet på Reknes til barokkvillaen, og fortsetter gjennom Reknes-parken opp til ”Pavillion” på utsiktspunktet.

I tillegg til sjarmen til gamle trehus som har overlevd til tross for den begivenhetsrike historien, vil du også se den moderne delen av Molde med det store fotballstadionet og landemerket Scandic Seilet-Hotell, inspirert av det 7-stjerners hotellet i Dubai før vi vil ankomme sentrum igjen.

Visste du at Molde en gang var kort hovedstad i Norge? Dette og mye mer vil bli vist og forklart for deg av Rose Maiden og lar deg dele særegenheter i hverdagen. Utsikten fra Molde over fjellkjeden i Romsdalsalpen vil aldri bli glemt. La deg inspirere av entusiasmen for Norge og rosebyen.

Å oppleve Molde med alle sanser og med hjertet ditt er hovedmålet med Rose Maiden.

  • Guidet gåtur