Åndalsnes - Trollenes vei

Måten å nyte skjønnheten og prakten i den norske naturen er å lene seg tilbake, slappe av og se på at verden går forbi.

Fra møtepunktet tar bussen oss gjennom det vakre området utenfor Åndalsnes, til trollenes land. I løpet av denne utflukten vil guiden vår dele mange interessante fakta og fascinerende historier med deg.

Først vil bussen kjøre oss via Ørskogfjellet til Sjøholt, en del av Møre og Romsdal som er kjent for møbelindustrien. Fra Sjøholt vil veien langs Storfjorden føre deg via Stordal og Rose-kirken (bygget i 1789) til Valldal, kjent for sine deilige jordbær fra omtrent juli til august. Hvis du er heldig, vil du også kunne smake på dem.

Stopp vil bli gjort ved det naturskjønne Gudbrandsdjuvet før vi tar turen oppover det fantastiske fjellområdet til Trollstigen-platået. Herfra vil vi kunne nyte fantastisk utsikt over de ville, uberørte fjellene og Isterdalen. Så sniker vi oss nedover den bratte fjellsiden via den berømte Trollstigen med 11-hårnålssvingninger totalt - pass på trollene! Så blir det et fotostopp nede i dalen for å beundre den vakre Stigfossen.

Turen går videre til den berømte Trollveggen, det høyeste vertikale klatreveggen i Europa, omtrent 1100 meter fra basen til toppen. Utsikten fra den overhengende avsatsen er utrolig.

På hjemturen vil vi se Rauma jernbane ved siden av veien som fører oss tilbake til Åndalsnes.

En tur til lavlandet og høylandet, kirker, jordbær, hårnålsveier, fosser, fjell og fantastisk utsikt, virkelig en tur å huske.

  • Transport and ferger
  • Inngangsbilletter
  • Tur Guide