Kristiansund – Havstien Fottur

Havstien er en kort rundtur som byr på variert turterreng

Havstien er en kort rundtur i Kristiansund som starter og slutter i Rokilde. Vi går fra cruisebrygga ca 15 – 20 minutter til starten for turstien. På veien tar vi en titt på kirkelandet kirke og Vanndammen. Turen er som en fjelltur med kun ca 200 m opp bakke og byr på variert turterreng som passer de fleste.

Fra Rokilde går stien i retning utsikten over Litjsand. Deretter er det lett stigning ned mot Storsanden og stien følger fjæra i retning Klubba. Etter dette går stien videre opp mot de tyske bunkersene, hvor andre verdenskrig er godt synlig i de mange anleggene som er bygget av den tyske okkupasjonsmakten. Det er flott utsikt over havet, og du kan se Grip i nordlig retning. Turen går videre ned til Klubba, som kanskje er det viktigste friluftsområdet i nærheten av Kristiansund.

Stien går videre opp mot Lions-broen. Det har vært to byggetrinn i Havstien. Den mest bereiste delen har vært hyppig brukt av turgåere. Nå håper Kristiansund og Nordmøre Turistforening at mange også vil gå den nye delen av Havstien.

Den nye delen av Havstien fortsetter i skogen mot utsikten over Storsand og ned til Rokilde igjen.

  • guidet tur