Molde - Atlanterhavsveien og Varden utsikt med Audio guide

Kos deg på Atlanterhavsveien - sannsynligvis Norges vakreste og mest spektakulære kystvei - og med den fantastiske utsikten fra utsiktspunktet Varden i Molde.

Utflukten vår starter i Molde, administrasjonssenteret i Romsdal. Byen ligger ved bredden av Romsdalsfjorden, omgitt av fjell som gir et bakteppe på 222 topper som er dekket av snø nesten hele året. Molde er også kjent som Rosebyen, takket være de velduftende rosehagene som drar nytte av det milde klimaet og den fruktbare jorda i de solfylte bakkene som omgir byen. Byen har fortsatt den samme følelsen av ro og harmoni som overbeviste bl.a Ibsen om å gjøre det til sitt hjem.

Bussen vår vil ta oss gjennom noen av områdets beste skisteder før de drar ned til tettstedet Eide, med utsikt over Kornstadfjorden.

Herfra tar vi den spektakulære Atlanterhavsveien, et teknisk vidunder som forbinder øyer og skjær via en serie broer. I 2005 ble veien erklært den norske konstruksjonen av århundret, mens den fantastiske kyststrekningen den dekker har gitt den statusen Nasjonal turistvei. Vi vil ha et fotostopp slik at du kan beundre broene og ta bilder. Det vil være tid til en liten tur også slik at du kan ta vakre bilder av den lokale naturen og Atlanterhavsveien.

Vi setter kursen mot Hustadvika, en havstrekning som kan være spektakulær å se på når den er grov, men som ikke er veldig elsket av sjøfolk. Den er full av skjær, rev og små øyer. I godt vær er det fint, det er ikke uvanlig å få øye på sel og hval som svømmer der.

Litt lenger langs ruten har vi et fotostopp i det herlige fiskeværet Bud, med utsikt over havet  og mot Bjørnsund-øyene, en gruppe øyer som en gang var hjemsted for et pulserende, blomstrende fiskersamfunn, men som nå bare er et feriested.

På vei tilbake til Molde skal vi reise opp og ned vakre åser rundt en annen herlig naturlig fjord , Frænafjorden. På slutten av turen klatrer vi til 407 moh til utsiktspunktet Varden, hvor vi vil ha fantastisk utsikt over Romsdalsfjorden, mylderet av små øyer som ligger spredt foran byen og fjellene (Romsdalsalpene) på den andre siden av fjorden.

  • Buss Transport
  • Tur med Audio guide engelsk og tysk