Ålesund - Sightseeing og Viking saga øyene

Denne turen vil gi deg en oversikt over byen og en titt inn i livet til vikingene. Du går i deres fotspor og opplever det magiske og vakre området.

Oppdag naturen og historien til 'Viking saga øyene' Giske og Godøy.

Giske kommune består av 4 øyer; Giske, Godøy, Vigra og Valderøy, som var maktens sentrum under vikingtiden og middelalderen og også sete for jarler, lokale konger og vikinghøvdinger. Vår reise vil ta deg gjennom en serie tunneler og broer til de to viktigste øyene Giske og Godøy.

Fra Ålesund skal vi reise over Giske-broen til sagaøya Giske, fødestedet til vikinghøvdingen Rollo. Kommunen ble oppkalt etter denne lille øya på grunn av dens historiske betydning.

Giske er ganske flat og fruktbar med noen bygder som dateres tilbake til tidlig bronsealder. En stopp vil bli foretatt for å fotografere utsiden av den sjarmerende 1100-tallets hvite marmor Giske kirke, som opprinnelig var det private kapellet til en lokal innflytelsesrik familie.

En kort tur gjennom en tunnel vil føre oss til øya Godøy og det pittoreske fiskeværet Alnes. Det blir stopp på Alnes fyr for et besøk der det på en klar dag er en nydelig utsikt over Atlanterhavet og øyene rundt.

Etter retur til Ålesund vil det bli stoppet ved et utsiktspunkt på Aksla-fjellet for å nyte fantastisk utsikt.

  • Guidet tur
  • Inngang Alnes fyr, Aksla Viewpoint
  • Buss Transport