Ålesund – Trollenes Rike

Denne turen gir en oversikt over høydepunktene i regionen og kombinerer sjø, fjell og daler med den rike historien.

En heldags tur med ville fjell, brusende fossefall og fredelig natur.

Denne turen starter i Ålesund, den største byen på nordvestkysten i vakre omgivelser, bygget på flere øyer som strekker seg ut i havet. En stor del av Ålesund ble ødelagt av brann i 1904 og deretter gjenoppbygd i jugendstil, typisk for det første tiåret av 1900-tallet. I dag er det en travel by der fisk og fiskforedlingsindustri er de viktigste inntektskildene.

Fra Ålesund fortsetter turen til Stordal for et fotostopp ved den utsøkte, 200 år gamle middelalderske ”Rose Kirken”. Vi fortsetter deretter videre langs Norddalsfjorden til den eventyrlignende dalen Valldal, kjent for jordbærproduksjonen.

Fra Valldal fortsetter vi gjennom den fruktbare dalen og tar et fotostopp  ved det spektakulære Gudbrandsjuvet, der den skummende elven suser dypt nede. Juvet er 5 meter bredt og 25 meter dypt.

Turen vår fører oss deretter inn i en fjellverden med evig is og snø. Ved ankomst til Trollstigheimen stopper vi for å beundre den fantastiske utsikten eller besøke gavebutikken.

Like etter begynner nedstigningen via den berømte Trollstigen, en av hovedattraksjonene i Rauma. Veien tar oss 858 meter nedover - via 11 hårnålsvinger innrammet av biskopen, kongen og dronningstoppene. Det tok åtte år å bygge denne veien som ble åpnet i 1936 av daværende kong Haakon VII og er fortsatt et eksempel på enestående ingeniørkunst og veibygging. Vi vil stoppe ved Stigfossen, som har et spektakulært fall på 320 meter.

Et kort stopp vil også bli gjort ved Trollveggen, den høyeste vertikalt overhengende veggen i Europa - på over 1 000 meter høy frister veggen klatrere fra hele verden.

Turen fortsetter langs Innfjorden tilbake mot Ålesund hvor vi passerer gårder og travle tettsteder underveis.

Vi har siste stopp på Akslafjellet ved Fjellstua for å nyte den praktfulle utsikten over byen Ålesund og øyene.

  • Guidet Tur
  • Inngangs avgifter
  • Buss Transport