Kristiansund - Atlanterhavsveien og fiskerlandsbyen Bud

En fantastisk måte å oppdage den idylliske fiskeværet Bud og den berømte Atlanterhavsveien, kåret til verdens fineste vei av "The Guardian".

Utflukten vår starter i Kristiansund, hovedstaden på Nordmøre. Klippfiskbyen som strekker seg over 3 sammenkoblede øyer og er base for oljeaktiviteter utenfor kysten av Midt-Norge.

Etter en kort tur gjennom byen fortsetter vi til øya Averøy ved hjelp av Atlanterhavstunnelen, som er en undersjøisk tunnel på omtrent 6 km og går ned til 250 meter under havet. Øya Averøy er velkjent i hele Norge på grunn av sin arkeologiske historie, og også historien som går tilbake til vikingkongen Harald Hårfagre som har vært her mange ganger.

Når vi er på vei mot Atlanterhavsveien, hold utkikk etter etter seler, sjøfugler og - hvis du er heldig - også hvaler. Denne naturskjønne strekningen - en av Norges nasjonale turistveier - hopper mellom øyer og skjær når den bugner fra Averøy til fastlandet. Atlanterhavsveien strekker seg over broer fra øy til øy helt ut til havkanten. Turen dekker 8,2 kilometer, krysser totalt åtte broer og slynger seg gjennom et fantastisk kystlandskap. Det er et av Norges mest besøkte turistmål og vant prisen "Engineering Feat of the Century" i 2005.

Vi fortsetter videre forbi stranden i Farstadsanden og går langs kysten til den herlige fiskerlandsbyen Bud, hvor vi tar et fotostopp med utsikt over havet med utsikt over Bjørnsund-øyene, en gruppe øyer som en gang var hjemsted for et pulserende, blomstrende fiskersamfunn, men som nå bare er en sommerferie-retrett.

På vei tilbake til Kristiansund følger vi Frænafjorden og Kornstadfjorden, reiser opp og ned vakre åser rundt et annet herlig naturlig innløp og passerer landsbyene Elnesvågen og Eide. Før turen slutter i Kristiansund, bruker vi Krifast-forbindelsen.

Krifast er Kristiansund og Freis fastlandsforbindelse, som åpnet for trafikk i august 1992. Forbindelsen består av en undersjøisk tunnel, en flottørbro og en hengebro samt veiforbindelser.

  • Buss Transport
  • Guidet tur