Kristiansund – En smak av Kristiansund

En flott kombinasjon med opplevelsen av Sundbåten, Klippfiskmuseet og byvandring.

På denne turen vil du oppleve det beste Kristiansund har å by på. Den unike turen med Sundbåten, som ble grunnlagt i 1876, besøket på klippfiskmuseet, som forteller om Kristiansunds historie med den spesielle foredlingsmetoden for fisk og en tur forbi det eneste levende skipsbyggermuseet Mellemwerft, et kaffebrenneri og den kjente klippfiskkvinne, blant annet.

Utflukten starter ved brygga til den kjente Sundbåten. Passasjerskipet «Sundbåten», grunnlagt i 1876, er et varemerke for Kristiansund. Først går den til øya Gommalandet, hvor klippfiskmuseet holder til. Den eldste delen av pakkhuset ("Brygge") ble bygget i 1749, og frem til nå produseres klippfisken her. I motsetning til tørrfisk blir klippfisken saltet før den tørkes. Etter den omtrent 50 minutter lange guidede omvisningen i museet går vi rundt havnebukta tilbake til sentrum.

Vi passerer det historiske "Mellemværftet" - Norges eneste "levende" skipsbyggingsmuseum med bygninger fra slutten av 1800-tallet. Her blir vi kjent med tradisjonell maritim praksis og håndverk, hører historier rundt åpen ild og ser en smed i arbeid. Vi besøker også den nærliggende Café Patrick Volckmar og kaffebrenneri, en koselig kafé i 1950-tallsstil med deilig kaffe og suvenirer.

Før vi kommer tilbake til skipet passerer vi Kirkelandet kirke (eksternt besøk), Vanndammen, et gammelt vannmagasin og den kjente Klippfiskkvinne.

  • Båt transport
  • Guidet tur
  • Inngang Klippfisk museet